Návrat do školy so zľavami až do -47%! Všetko potrebné pre školákov od školských tašiek, peračníkov až po zošity a perá vybavíte pohodlne na jednom mieste TU.

Kancelária

Ako zlepšiť wellbeing na pracovisku?

kvalitné pracovné prostredie

V dnešnej dynamickej pracovnej dobe nestačí len dobre zvládať úlohy – kľúčom k udržateľnému úspechu firmy sa stáva wellbeing zamestnancov na pracovisku. Ako teda zabezpečiť, aby sa vaši zamestnanci cítili dobre, boli produktívni a tešili sa do práce? 


Poďme sa pozrieť na praktické tipy a stratégie, ktoré zlepšia fyzické a mentálne zdravie vášho tímu.


1. Fyzické zdravie zamestnancov

wellbeing v pracovnom prostredí

Jedným z najdôležitejších aspektov wellbeingu na pracovisku je starostlivosť o fyzické zdravie. Pracovné prostredie by malo podporovať správnu ergonómiu, aby sa zamestnanci cítili pohodlne a vyhli sa dlhodobým zdravotným problémom. 


Ergonomické pracovné stanice, ktoré sú prispôsobené individuálnym potrebám zamestnancov, môžu výrazne zlepšiť ich fyzickú pohodu.


Okrem ergonómie je kľúčové aj pravidelné cvičenie, ktoré môže byť integrované priamo do pracovného dňa. Krátke prestávky na strečing alebo jednoduché cvičenia pri stole môžu byť účinné v prevencii bolesti chrbta a zvýšení energie. 


Na podporu aktivity môžu byť vo firme k dispozícii gymnastické lopty alebo balančné podložky, ktoré môžu zamestnanci používať počas dňa na prekrvenie a natiahnutie tela.


2. Mentálne zdravie


Rovnako dôležité ako fyzické zdravie je aj mentálne zdravie zamestnancov. Práca môže byť stresujúca, a preto je nevyhnutné, aby zamestnávatelia poskytovali možnosti na zmiernenie stresu a podporu duševnej pohody.


Veľkým prínosom môžu byť:

  • workshopy či prednášky na zvládanie stresu
  • meditácie
  • hodiny so psychológom

  • Relaxačné miestnosti, kde si zamestnanci môžu na chvíľu oddýchnuť, sa stávajú v moderných kanceláriách čoraz bežnejším prvkom. Príjemná atmosféra, podpora od kolegov a možnosť zdieľať svoje pocity sú základom pre zdravé a spokojné pracovné prostredie.


    3. Optimálne pracovné prostredie

    zvýšená kvalita pracovného prostredia

    Dobre navrhnuté pracovné prostredie dokáže divy. Čistota, organizácia a príjemná atmosféra môžu mať pozitívny vplyv na výkon a celkovú spokojnosť zamestnancov. 


    Zamestnávatelia by preto mali dbať na to, aby mali zamestnanci k dispozícii kvalitné vybavenie, ktoré im umožní efektívne a pohodlne pracovať. Napríklad, kvalitný monitor alebo ergonomické kreslo môžu výrazne zlepšiť pracovný komfort a predchádzať fyzickým problémom spojeným s dlhodobým sedením.


    4. Rovnováha medzi pracovným a súkromným životom


    Work/life balance je kľúčová pre dlhodobú spokojnosť zamestnancov. Flexibilita, ako napríklad možnosť pracovať z domu alebo prispôsobiť si pracovný čas, môže výrazne prispieť k zlepšeniu well beingu. 

    Zamestnanci, ktorí majú dostatok času na svoje osobné záujmy a rodinu, sú totiž často motivovanejší a angažovanejší vo svojej práci.


    5. Sociálne vzťahy


    No a dôležitým aspektom sú jednoznačne aj silné sociálne vzťahy medzi kolegami. Nešetrite preto na pravidelných teambuildingoch, spoločných obedoch alebo iných neformálných stretnutiach, ktoré pomáhajú budovať dôveru a podporujú otvorenú komunikáciu. 


    Zamestnanci, ktorí cítia podporu zo strany kolegov, sú zvyčajne omnoho šťastnejší a produktívnejší.


    Podporte well being vďaka správnemu vybaveniu


    vybavenie kancelárie pre vysoký wellbeing

    Zlepšenie wellbeingu na pracovisku je dlhodobou investíciou do zdravia a spokojnosti zamestnancov, ktorá prináša množstvo výhod – od vyššej produktivity až po lepšiu firemnú kultúru.


    V prípade, že hľadáte kvalitné vybavenie, ktoré podporí tieto ciele, pozrite sa na ponuku na Fuego.sk. Nájdete tam všetko potrebné – od ergonomických kresiel, cez gymnastické pomôcky až po príjemné doplnky, ktoré premenia vašu kanceláriu na miesto, kde sa bude každý cítiť skvele.

    Potrebujete s niečím pomôcť?

    Kontaktujte nás a my Vám pomôžeme či už s produktom alebo objednávkou