Návrat do školy so zľavami až do -47%! Všetko potrebné pre školákov od školských tašiek, peračníkov až po zošity a perá vybavíte pohodlne na jednom mieste TU.

Škola

Začiatok školského roka: Kedy je a na čo nezabudnúť?

kedy je začiatok školského roka

Začiatok školského roka sa približuje s rýchlosťou svetla a je preto potrebné, aby sme naň boli pripravení. Pre vás ako rodiča začiatok školského roka znamená, že sa musíte uistiť, že vaše deti majú všetko, čo potrebujú, aby sa mohli spokojne vrátiť do školských lavíc. Nebojte sa, vďaka našim tipom všetko prebehne hladko.


Kedy začína nový školský rok?

Nový školský rok sa na Slovensku tentokrát začína v pondelok 2. septembra 2024. Ako rodič by ste nemali zabudnúť na niekoľko dôležitých vecí, aby ste svoje dieťa pripravili na jeho prvý školský deň.


Základné školské pomôcky, ktoré treba kúpiť


Kvalitný batoh, ktorý neničí chrbticu

dievča má prvý nástup do školy

Dobrá školská taška je v dnešnej dobe základom, aby ste predišli neskorším bolestiam chrbta z vláčenia ťažkých kníh. Batoh by mal byť pevný, pohodlný a dostatočne veľký, aby doň vošli všetky potrebné veci.


Zvážte batoh s:

  • polstrovanými, nastaviteľnými popruhmi: Pásy, ktoré sú príliš voľné alebo sa zarezávajú do ramien, môžu spôsobiť bolesť a nepohodlie. Polstrované, nastaviteľné popruhy tomu pomáhajú predchádzať.
  • viacero priehradiek: Vďaka oddeleným priehradkám na knihy, pomôcky, obed a osobné veci bude všetko usporiadané a na svojom mieste.
  • ľahký, odolný materiál: Vyberte si ľahký, ale odolný materiál, ako je polyester alebo nylon. Vyhnite sa ťažkým materiálom, ktoré by vaše dieťa zaťažovali.
  • vhodná veľkosť: Kúpte tašku, ktorá je primeraná veľkosti vášho dieťaťa a nebude príliš ťažká, keď bude plná kníh a pomôcok. Pre menšie deti je vhodná menšia taška, približne 10 až 15 litrov. Staršie deti zvládnu väčšiu tašku, približne 20 až 25 litrov.


Vhodný peračník podľa veku a triedy


Peračník by mal byť nielen praktický, ale aj atraktívny pre dieťa, aby ho s radosťou používalo. Tu je niekoľko tipov, ako vybrať vhodný peračník podľa veku a triedy vášho školáka:


Prváci

  • Klasický obdĺžnikový pevný peračník: Poskytuje dostatok priestoru na ceruzky, pastelky, strúhadlo, gumu a pravítko. Má priehradky, ktoré pomáhajú udržiavať poriadok a každá pomôcka má svoje miesto.
  • Poschodový peračník: Ponúka ešte viac priestoru a je ideálny pre deti, ktoré majú radi rôzne farby a veľa písacích potrieb.


Druháci a tretiaci

  • Poschodový peračník: Je vhodný pre rozmanité potreby a rastúci počet školských pomôcok. Umožňuje lepšiu organizáciu a prehľadnosť. Puzdrový peračník: Kombinuje pevné priehradky s voľným priestorom na rôzne pomôcky, čo je praktické pre deti, ktoré začínajú používať rôzne typy písacích potrieb.
  • Puzdrový peračník: Kombinuje pevné priehradky s voľným priestorom na rôzne pomôcky, čo je praktické pre deti, ktoré začínajú používať rôzne typy písacích potrieb.


Štvrtáci a starší (4. ročník a vyššie)

  • Puzdrový peračník: Poskytuje dostatok priestoru na rôzne pomôcky a je vhodný pre starších žiakov, ktorí potrebujú viac flexibility a miesto na rôzne predmety, ako sú kružidlo či uhlomer.
  • Okrúhle púzdro: Kompaktnejšie riešenie pre základné písacie potreby. Ideálne pre deti, ktoré už nepotrebujú tak veľa pomôcok ako mladší žiaci.


Nezabudnite, že pri výbere peračníka je dôležité zapojiť aj vaše dieťa, aby si mohlo vybrať dizajn a motív, ktorý sa mu páči. Na Fuego.sk nájdete širokú ponuku peračníkov vhodných pre všetky vekové kategórie.


Vhodné zošity podľa veku a triedy


Správny výber zošitov je základom pre úspešný štart do školského roka. Tu sú naše odporúčania, ako vybrať vhodné zošity podľa triedy. Pri výbere zošitov je dôležité riadiť sa aj požiadavkami a smernicami jednotlivých škôl, najmä ak máte prváčikov. Školy často poskytujú zoznamy konkrétnych typov zošitov, ktoré je potrebné kúpiť.


  • Zošity s väčšími riadkami: Ideálne pre nácvik písania, pretože umožňujú deťom udržiavať správnu veľkosť písmen a riadkovanie.
  • Štvorčekové zošity: Pomáhajú pri učení matematiky a základných geometrických tvarov.
  • Čisté zošity: Vhodné na kreslenie a kreatívne predmety.


Pre žiakov 2. až 4. ročníka

  • Linajkové zošity s menšími riadkami: Deti už majú lepšie motorické zručnosti, takže môžu používať menšie riadky pre presnejšie písanie.
  • Štvorčekové zošity: Ideálne na matematiku a udržiavanie správnej štruktúry čísel a výpočtov.
  • Čisté a linkované zošity: Na kreslenie, písanie poznámok a rôzne projekty.


Pre žiakov druhého stupňa a stredoškolákov

  • Klasické linajkové zošity (menšie riadky): Vhodné na písanie poznámok a eseje, poskytujú dostatok priestoru na podrobné poznámky.
  • Štvorčekové zošity: Na pokročilú matematiku, fyziku a chemické rovnice, ktoré vyžadujú presné kresby a výpočty.
  • Zošity s oddielmi: Pre predmety ako biológia, fyzika, chémia, kde môžu mať poznámky, grafy a výkresy v jednom zošite.


Pripravte sa na začiatok roka


Začiatok školského roka je za rohom, a preto sa uistite, že máte všetko pripravené. Kúpte deťom nové zošity a ceruzky, vyhrabte minuloročný batoh alebo investujte do nového. Prvý deň školy môže byť stresujúci, ale ak sa naň pripravíte, vy aj vaše deti sa do toho hravo dostanete.


Skôr než sa nazdáte, budete opäť baliť desiaty, pomáhať s domácimi úlohami a povzbudzovať deti na školských zápasoch. Leto sa síce končí, ale nové školské dobrodružstvo sa práve začína.


Nakúpte všetko potrebné na Fuego

výbava na začiatok školského roka

Na Fuego nájdete všetko, čo potrebujete pre úspešný štart do školského roka – od školských potrieb, cez batohy až po odevy na telesnú výchovu. Navštívte našu stránku a pripravte sa na školský rok už dnes.

Potrebujete s niečím pomôcť?

Kontaktujte nás a my Vám pomôžeme či už s produktom alebo objednávkou