Japonský porcovací nôž patrí k základnému vybaveniu japonských kuchárov a vdaka svojej vynikajúcej geometrii je predurcený na precízne vykostovanie a oddelovanie mäsa, cistení a porcovanie kreviet, odblanovanie, alebo na cistenie paprík. Dlžka: 105/205 mm. Nože zo série DMS sú balené v elegantných drevených boxoch. Dnes sa damašková ocel delí na na „liatu“ a „zvarovú“. Vznikal roztavením ocele do malých hlinených nádob a následným pridávaním rôznych prímesí ocele a železa podla receptúry kováca. Oproti tomu je zvarový damašk vrstvený, tvorený najmenej z dvoch druhov ocele, alebo ocele a iného kovu. Používa se mäkká pružná ocel v kombinácii s tvrdou, vysokouhlíkovou ocelou v desiatkach, až stovkách vrstiev. Geniálna a doteraz neprekonaná technológia preslávených japonských kovácov dokázala spojit pružnú a tvrdú ocel tak, aby sa snúbili ich jedinecné vlastnosti v unikátne dielo samurajských mecov. Nože vyrobené zvarovou technológiou v 70 vrstvách zlúcili mäkkú ocel VG2 a tvrdú ocel VG10. Vdaka tomu získali skvelé vlastnosti - extrémnu tvrdost a dlhú životnost. Dodávatelom materiálov pre naše nože je japonská oceliaren TAKEFU. Rukovät nožov pochádza z javorového dreva a je upravená metódou KEBONY. Táto technológia vyvinutá v Nórsku je patentovaným procesom, ktorý bez škodlivých látok a toxínov zosilnuje bunkovú štruktúru použitého javora a rukoväti dodá nielen prvotriedne vlastnosti tvrdého dreva, ale aj sýtu hnedú farbu.